Taustatietoa

Taustatietoa yrityksestä
Sähkötoimisto Raimo Pehkonen Oy on aloittanut toimintansa vuonna 1989. Aloituksen aikoihin oli Suomessa huima nousukausi ja töitä oli kaikille halukkaille paljon. Yrityksen henkilökuntamäärä oli perustamisvuonna kolme, itse yrittäjä mukaan lukien. 1990 luvun alkupuoliskon vaiheilla olleen taloudellisen taantuman jälkeen yrityksen perustaja oli yhden vuoden ajan ainoa työntekijä yrityksessä.

1990 luvun puolivälin jälkeen alkoi taas talous elpymään ja sähkösuunnittelutoimintaa tarvittiin rakentamisen ja teollisuuden parissa. Taantuman läpi mentiin vähin kolhuin ja uudelle vuosituhannelle lähdettiin valoisien tulevaisuuden näkymien vallitessa. Ongelmaksi alkoi muodostua ammattitaitoisen henkilökunnan puute ja tämä puute haittasi toimintaa uudelle vuosituhannelle siirryttäessä. Pienessä yrityksessä kuitenkin joustetaan ja ammattitaitoisen ja oikein ajattelevan pienen joukkueen avulla mentiin eteenpäin. Tällöin tuli mukaan myös alihankkijoiden käyttö, joka oli ja on edelleen toimiva ratkaisu pienen yrityksen kannalta.

Yrityksen perustaja Raimo Pehkonen on aloittanut sähköalalla vuonna 1965 Kouvolan kaupungin sähkölaitoksen palveluksessa juoksupoikana. Samana vuonna hän aloitti myös ammattikoulun ja koulun kesälomilla harjoittelu jatkui Kouvolan kaupungin sähkölaitoksella. Työhönhän kuului ojankaivua ja pylväissä kiipeilyä, joka ei ollut oikein mieleen nuorelle sähköalan oppilaalle. Tietenkin työhön kuului myös oikeita sähköalan töitä, kuten katuvalopylväiden kalustusta ja kytkentää.

Ammattikoulun jälkeen harjoittelu jatkui sähköliike Waaramaa Oy:ssä, jossa kului vuosi erilaisten korjaustöiden ja hissihuollon parissa. Sitten oli vuorossa 3 vuoden opiskeluaika Helsingin Teknillisessä oppilaitoksessa ja sen jälkeen armeija. Koulun kesä- ja joululomat kuluivat Oy Tampella Ab:n Inkeroisten tehtaalla hyvin tiivisti.

Varsinaisen työuran Raimo Pehkonen aloitti vuonna 1974 Kouvolan Sähkötyö Oy:ssä, jossa meni 6 vuotta sähköasennusliikkeen työnjohtajana. Tämä oli varsinainen korkeakoulu nuorelle miehelle. Kouvolan Sähkötyö Oy:n toimitusjohtaja Jouko Pelli antoi nuorelle miehelle vastuullisia tehtäviä ja niistä oli selvittävä. Myös asentajien ohjaus oli opettavaa, vaikka se ei aina mukavalta tuntunutkaan.

Suunnittelutehtäviin tie kulki vuonna 1980 ja ensimmäinen työpaikka oli Insinööritoimisto Kuparin Kouvolan aluetoimisto. Tämän jälkeen suunnittelutyöt jatkuivat eri toimistoissa oman yrityksen perustamiseen asti. Kokemusta karttui eri puolilla Suomea olevien hankkeiden parissa. Toimeksiantoihin kuului niin talonrakennuskohteita kuin teollisuudenkin erilaisia suunnitteluprojekteja. Näissä kohteissa ja projekteissa sai nähdä erilaisia toimintatapoja, joista on ollut hyötyä oman yrityksen toimintalinjoja määriteltäessä. Kaikkein tärkeintä ovat kuitenkin hyvät ihmissuhteet, joita muodostui eri toimistoissa ja ympäri maan hyvinkin paljon.

Raimo Pehkonen on mukana myös alan järjestössä Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat ry., ollen sen hallituksen sijaisjäsenenä 01.01.1997 – 31.12.2000 ja hallituksen jäsenenä 01.01.2001 – 31.12.2004.